Αρχή Δραστηριότητες Εκδηλώσεις Εκδρομή στο Βερολίνο, 29-12-2009

Εκδρομή στο Βερολίνο, 29-12-2009

29 Δεκεμβρίου 2009 
έως 2 Ιανουαρίου 2010
Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΤΕΕ, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργάνωσε τις ημέρες των εορτών εκδρομή στην πόλη του Βερολίνου.
Στόχος της εκδρομής ήταν η σύσφιξη των σχέσεων των μελών του τμήματος καθώς και επισκέψεις σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους που άπτονται των ενδιαφερόντων των μηχανικών.
Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από τις 29 Δεκεμβρίου 2009 έως και τις 2 Ιανουαρίου 2010. Η διαμονή έγινε στο Ξενοδοχείο Maritim Pro arte 4plus σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία του Βερολίνου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις στο μουσείο της Περγάμου, στο Μουσείο Αρχιτεκτονικής Bauhaus, στην πινακοθήκη καθώς και επίσκεψη στις πόλεις του Postdam, Sanssouci και την Φλωρεντία του Βορρά, την Δρέσδη.

Στην εκδρομή συμμετείχαν 40 άτομα οι οποίοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν την αλλαγή του χρόνου στην πύλη του Βραδεμβούργου σε μία από τις πολυπληθέστερες και πιο φαντασμαγορικές συγκεντρώσεις που έγιναν φέτος στον κόσμο.

Η Εκδρομή εμπλουτίστηκε με επισκέψεις στο Postdam, στο Sanssouci όπου βρίσκονται τα ανάκτορα των Βασιλέων της Σαξονίας και στη Δρέσδη, την Φλωρεντία του βορρά όπου επισκεφθήκαμε σημεία αναγεννησιακού ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στις επισκέψεις που γοήτευσαν τα μέλη του Τμήματος του ΤΕΕ-Θράκης, ήταν αυτή στο Μουσείο της Αρχιτεκτονικής Bauhaus του Βερολίνου και στο Μουσείο της Περγάμου όπου βρίσκεται ολόκληρος ο ναός της Περγάμου και κομμάτια από αρχαία την πόλη της Βαβυλώνας. Εντυπωσιακές και οι κρατικές υποδομές όπως και από τις κρατικές υποδομές και η εξυπηρέτηση στους κοινόχρηστους χώρους.
Το Βερολίνο είναι μία μητρόπολη του κόσμου όπου λίγες μέρες δεν φτάνουν φυσικά για να τη δεις. Οι συνάδελφοι μηχανικοί που συμμετείχαν στην εκδρομή, πήρανε μια γεύση πολιτισμού και γιόρτασαν μαζί με τους Βερολινέζους τα 20 χρόνια από την ένωση του Βερολίνου κάτω από έναν πολύχρωμο ουρανό, φωτισμένο με εντυπωσιακά εφέ με λέιζερ.
Το πολυεθνικό και πολιτισμικό Βερολίνο των τρεισήμισι εκατομμυρίων κατοίκων, το διαπνέει ένας αέρας διανόησης και υψηλής αισθητικής.
Οι Γερμανοί είναι ένας λαός που έχει την εργασία ως βασική προϋπόθεση επιβίωσης, που απαιτεί από το κράτος, κοινωνικές παροχές, συγκοινωνιακές και τηλεπικοινωνιακές υποδομές, κοινόχρηστους χώρους, καθώς και μουσεία υψηλού επιπέδου. Το σημαντικό είναι πως έχει γίνει συνείδηση σε όλους τους κατοίκους της χώρας η καθαριότητα, η εργατικότητα, ο σεβασμός της προσωπικότητας του συνανθρώπου και η αποδοχή της διαφορετικότητας.
Τέτοιου είδους εξορμήσεις δίνουν πάντα τη δυνατότητα στα μέλη που ακολουθούν να προβληματιστούν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, ώστε, με τη σειρά τους, να μεταφέρουν τις πολύτιμες εμπειρίες που απεκόμισαν, στη δική μας πραγματικότητα.
Στη σύνταξη του άρθρου συμμετείχε ο πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Ροδόπης του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος Ανέστης Βακιάνης

Τόπος εκδήλωσης: Βερολίνο

Εγγραφείτε στη λίστα για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό
Ακολουθήστε μας

facebook.png twitter.png rss_feed.png