Αρχή Δραστηριότητες Εκδηλώσεις Aντιπροσωπεία ΤΕΕ Θράκης, Μπόρινο Boυλγαρίας, 21-11-2008

Aντιπροσωπεία ΤΕΕ Θράκης, Μπόρινο Boυλγαρίας, 21-11-2008

Aντιπροσωπεία ΤΕΕ Θράκης στο Μπόρινο Boυλγαρίας 

Επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος 
INTERREG III -PHARE C.B.C. Ελλάδα- ΒουλγαρίαΣτα πλαίσια του προγράμματος INTERREG III PHARE C.B.C. Ελλάδα- Βουλγαρία και την ολοκλήρωση του έργου: «Αναγνώριση της μορφολογίας, τυπολογίας και της τεχνολογίας οικιστικών συνόλων και άλλων τεχνικών έργων ως στοιχείων πολιτισμού και τουριστικής προβολής του ορεινού όγκου της Ροδόπης», πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2008 επίσκεψη στη Βουλγαρική κωμόποληΜπόρινο (Borino) όπου ήταν η έδρα του εταίρου του ΤΕΕ Θράκης, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΒΙΟ-Β-ΕΚΟ.
Η 15μελής αποστολή του ΤΕΕ Θράκης, με επί κεφαλής τον Πρόεδρο της Αντιπροσωπείας, Τάσο Αναγνώστου και έφτασε στο Βorino μέσω Δράμας και Εξοχής, το απόγευμα της 21ης Νοεμβρίου

Ο αvτιπρόεδρος της Aντιπροσωπειας ΤΕΕ Θράκης Αν. Αναγνώστου μεταξύ άλλων μετέφερε τον χαιρετισμό του Προέδρου Ν. Παπαθανασιου και της Δ/σας TEE Θράκης και την επιθυμία του Τμήματος για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων και για μελλοντική συμμετοχή σε ανάλογα Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Το βράδυ της ίδιας μέρας έγινε παρουσίαση του έργου από τον συνάδερφο Κώστα Κατσιμίγα Α-Μ, με χρήση προβολέα και Power Point.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της Μ.Κ.Ο ΒΙΟ-Β-ΕΚΟ με επί κεφαλής τον πρόεδρο Τοντόρ Τοντόρωφ και τον γραμματέα συνάδερφο Μπιλγκίν Αβάνωφ.
Παρόντες ήταν ,επίσης ,ο πρόεδρος της αντίστοιχης δομής των Μηχανικών του Κίρτζαλι, συνάδερφος Ρεμζή Ιμπράμ Ταχήρ και η πρόεδρος των Αρχιτεκτόνων του Κίρτζαλι συνάδερφος Ραντοσβέτα Χατζήεβα.

Το Μπόρινο με πληθυσμό 2.610 κατοίκους είναι έδρα του ομώνυμου Δήμου (συνολικός πληθυσμός 4.550 κάτοικοι) και ανήκει στο Νομό του Σμολιάν. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων μέσα σε δασώδη περιοχή της Ροδόπης, απέχει 80 χιλιόμετρα από το τελωνείο Εξοχής και βρίσκεται βορειοανατολικά της Δράμας. Το 85% των κατοίκων του οικισμού είναι μουσουλμάνοι και 15% χριστιανοί.
Κατά την συζήτηση μετά την παρουσίαση, τόσο οι Έλληνες μηχανικοί όσο και οι Βούλγαροι εταίροι μας, διαπίστωσαν πολλές ομοιότητες στην μορφολογία, την τεχνολογία των κατοικιών και την τεχνολογία των τεχνικών έργων, κυρίως σε κατασκευές που χρονολογούνται πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Επίσης κοινά χαρακτηριστικά υπάρχουν και σε πιο πρόσφατα δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, ενώ υπάρχουν ομοιότητες σε ενδυμασίες και έθιμα.
Η επίσκεψη στο Μπόρινο έγινε με άσχημες καιρικές συνθήκες από συνεχή βροχόπτωση και μόνο κατά την ημέρα της επιστροφής οι συνάδερφοι είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά λίγα κτήρια και μία πέτρινη γέφυρα κοντά στην κωμόπολη Ντοσπάτ. 

Φωτογραφίες:
site10.jpg

Γενική άποψη του Μπόρινο Βουλγαρίας
site03.jpg


Πέτρινη γέφυρα κοντά στην κωμόπολη Ντοσπάτ. Βουλγαρίας 

site04.jpg

O Πρόεδρος Μηχανικών Κίρτζαλι Ρεμζή Ταχίρ, η σύζυγός του, μέλος του ΔΣ Συλλόγου Μηχανικών Κίρτζαλι και μέλη της μη Κυβερνητικής 0ργάνωση ς που εδρεύει στο Μπόρινο

site05.jpg

Στο πάνελ ο αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας Αν. Αναγνώστου, ο αντινομάρχης και αρχιτέκτονας Κώστας Κατσιμίγας, ο Θανάσης Γουρλιδης, πολιτικός μηχανικός και αρχαιολόγος, η Κατερίνα Μωυσιάδου, αρχιτέκτων


site06.jpg
Ο Αν. Αναγνώστου με τον Πρόεδρο Μηχανικών του Κίρτζαλι


site07.jpg
ο Κώστας Κατσιμίγας με τον Προεδρο Tοντόρ Τοντόρωφ ,και μέλη της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Στο βάθος η Σοφία Λαμπάκη ,ανάδοχος του Προγράμματος.

site08.jpg

Αντιπροσωπεία ΤΕΕ Θράκης, O Αν .Αναγνώστου, Κ. Κατσιμίγας, Σοφία Λαμπάκη, μέλη της ομάδας εργασίας Σάκης Χατζηβασιλείου, Σαράντης Παπαδόπουλος

Τόπος εκδήλωσης: Μπόρινο Βουλγαρίας

Εγγραφείτε στη λίστα για να λαμβάνετε ενημερωτικό υλικό
Ακολουθήστε μας

facebook.png twitter.png rss_feed.png