30.05.2008

Ημερίδα "Οι Επιπτώσεις στην Ανάπτυξη της Θράκης από μεταλλευτικές δραστηριότητες παραγωγής Χρυσού", Ξάνθη

Με πολύ σημαντικές εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιστημονικής Ημερίδας, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΤΕΕ, στην Ξάνθη με θέμα: «Οι Επιπτώσεις στην Ανάπτυξη της Θράκης από
μεταλλευτικές δραστηριότητες παραγωγής Χρυσού».


Η Ημερίδα διεξήχθη στις 30 Μαΐου 2008, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο (απέναντι από το κτίριο της Νομαρχίας), παρουσία του Προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας κ. Κωνσταντίνου Τάτση, του αντιπρύτανη του Δ.Π.Θ. κ. Αθανασίου Καραμπίνη, του Δημάρχου Βιστωνίδας κ. Νικολάου Ζλάτκου, του εκπροσώπου του Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, του εκπροσώπου του βουλευτή κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, του Αντινομάρχη Ξάνθης κ. Θεόφιλου Παρτσαλίδη, του Αντινομάρχη Έβρου Μιχάλη Κουγιουμτζή του αντιδημάρχου Δήμου Ξάνθης κ. Χρήστου Μούρκα, εκπροσώπων φορέων, μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, πολιτών και μηχανικών μελών του ΤΕΕ. 

Κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας ήταν :

Ο κ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Λέκτορας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: «Η πρόταση για μεταλλουργία παραγωγής Χρυσού στην Θράκη υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης»

Ο κ. Κυριάκος Αρίκας, Γεωλόγος – Υφηγητής Ινστιτούτου Ορυκτολογίας – Πετρολογίας Πανεπιστημίου Ανόβερου με θέμα: «Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις εξορύξεις πετρωμάτων μεγάλης κλίμακας για την παραγωγή χρυσού στην Θράκη»

Ο κ. Θεοχάρης Ζάγκας, Αν. καθηγητής Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Α.Π.Θ. με θέμα: «Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις από μεταλλευτικές δραστηριότητες»

Ο κ. Δανιήλ Σεργκελίδης, Λέκτορας Τομέα Ζωικής Παραγωγής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα: «Χρυσωρυχεία: Απειλή για την ανάπτυξη της Θράκης»

Η πραγματοποίηση της ημερίδας εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Τεχνικού Επιμελητηρίου ως συμβούλου της Πολιτείας για θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή της Θράκης.